top of page
rijbewijs-en-ouders-elestric

Rijbewijs en opvoeding

Als ouder heb je al in een vroeg stadium invloed op de rijvaardigheid van je kinderen. Kinderen die in hun jonge jaren veel met een skelter hebben gereden, die hebben bijvoorbeeld onbewust een bepaald gevoel ontwikkeld voor het besturen van een 4 wielig voertuig.

 

Als tiener beginnen de jongelui al een beetje mee te kijken wanneer zij met u meerijden in de auto. (dat hopen we althans)

De laatste jaren ervaren wij dat er steeds meer lesuren nodig zijn voor het behalen van het rijbewijs. Oorzaken zijn o.a. de toegenomen verkeersdruk, het examen is anders ingericht dan vroeger (zelfstandigheid is een pré) en de jongelui zijn meer digitaal ingesteld.

Handigheid in de bediening van een handgeschakelde auto is voor velen een lastig te nemen drempel. De ene leerling heeft daar meer gevoel voor dan de ander.

Aan het eind van de opleiding moeten alle handelingen (bediening, verkeerstaak, inzicht) zelfstandig en vlot uitgevoerd kunnen worden. Het hedendaagse verkeer is heel dynamisch en daar moeten de aspiranten goed op in kunnen spelen.

Ouders zijn altijd welkom om een rijles bij te wonen. Dit gaat altijd in overleg met de leerling.

meisje-op-een-skelter
bottom of page